Комітети Верховної Ради розглядають Проект Постанови, яка дозволить врегулювати відключення світла в Україні. Документом передбачено заборонити відключати електрику більше, ніж на 2 години, повідомляє ((http://law.jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/vr-mozhe-postaviti-krapku-u-neregulovanih-vdkljuchennjah-svtla-40434)(УК)).

Верховна Рада зможе врегулювати відключення електроенергії в Україні, зокрема, заборонити застосовувати графіки відключення світла (крім аварійних) в регіонах більше, аніж на 2 години. Відповідний Проект Постанови № 1490 «Про заборону відключення електроенергії в регіонах України» наразі розглядають Комітети Верховної ради.

«Відключення електроенергії в регіонах України досі тривають, що призводить до значних незручностей для населення. Крім того, в сільській місцевості відключення тривають по 6-8 годин на добу, що принижує населення та ускладнює догляд за домашнім господарством. Саме тому, проектом пропонується обмежити тривалість відключень до 2 годин на добу», – йдеться в пояснювальній записці до Проекту Постанови. Окрім того, документом передбачено порекомендувати НЕК «Укренерго» та регіональним обленерго в обов’язковому порядку розміщувати оголошення про графіки відключень електроенергії в місцевих друкованих засобах масової інформації. Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко вимагав припинити практику віялових відключень електроенергії підприємствам без чітких графіків і попереджень споживачів.