Рівне може отримати стадіон зі штучним покриттям. Побудувати його хоче федерація футболу України. Та для цього просить місто виділити землю, де й розміститься поле. Прийнятні метри знайшли на стадіоні "Авангард". Та тут колись, здавалось, ідеальний задум поділити стадіон між містом і областю може зіграти зі спортсменами й чиновниками злий жарт.

Зібрати депутатів на сесію щораз стає все важче. Коли на початок засідання у залі Рівне ради зареєструвалося лише 29 обранців з 52, міський голова не стримує емоцій.

Очікуючи на колег, депутати слухають звернення громадян. Їх у залі чимало. Перше ж звернення - до міського голови.

Мер обіцяє: прозвітує до кінця року, бо ж і сам звіт вже готовий. Чого не скажеш про земельні ділянки для воїнів АТО. До складу комісії, яка займається цим питанням, просять включити додаткових людей. Кажуть, аби поділ землі був чесним і швидким. Та далі суперечок справа не доходить. Зупиняються на одному: ділити землю будуть ті, хто безпосередньо воював на Сході. Про землю депутатів просять і спортсмени. Мовляв, у федерації футболу України є кошти на будівництво стадіонів для юних футболістів у регіонах. ОБласна федерація хоче збудувати його саме у Рівному, а для цього потрібна земля.

Чиновники запевняють: поле може "піти" у Костопіль. Тому треба поквапитися і таки надати гарантії, що в Рівному є місце, де його розташувати. Та й тут не все так просто. Бо ж за законом відвести цю землю Федерації футболу України без аукціону - не можна.

Кажуть: зробити все це до 20 січня ніяк не встигнуть. Та від ідеї не відмовилися, тож шукатимуть варіанти далі