Завтра у середу, 24 грудня, об 11:00 годині, в залі засідань Міськвиконкому відбудеться нагородження учасників 17-го Міжнародного фестивалю малювання, який проходив у польському місті-партнері Рівного Забже під патронатом Міністерства Культури і Національної Спадщини Польщі.

В травні 2014 р. вихованці Рівне нської державної дитячої художньої школи взяли участь у цьому фестивалі. Вже понад 6 років учні та викладачі РДДХШ є постійними учасниками даного заходу. На 17-му фестивалі відзначені були роботи юних художників Ангеліни Позняковської, Дарії Мирчук, Анастасії Желязко, Анни Галат, Єлизавети Можейко, Ольги Рокунь, Анастасії Ханас та викладача живопису і рисунку РДДХШ Онишкевич Юлії.

У цьогорічному фестивалі змагалися кілька тисяч учасників всіх вікових груп із різних європейських країн. Завдання конкурсу полягало у виконанні малюнка з живої моделі за визначений час. Кожен з учасників міг обрати собі одну із 100 запропонованих моделей. Цього року з огляду на 10-ту річницю вступу Польщі до Європейського Союзу тематика фестивалю була присвячена культурі і традиціям держав-членів ЄС. Тому живі моделі постали в сучасних та історичних національних костюмах різних країн.