Напередодні зимових канікул співробітники Служби порятунку «101» завітали в гості до учнів загальноосвітніх закладів. Для учнів рятувальники провели пізнавально-профілактичну лекцію з правил безпеки життєдіяльності.

Під час лекції працівники ДСНС роз’яснили школярам основні правила безпеки життєдіяльності, нагадали правила пожежної безпеки у побуті, розповіли про небезпеку використання піротехнічних засобів під час Новорічних та Різдвяних свят.

«Дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час встановлення ялинок та проведення новорічних свят, пам’ятайте, що пустощі з вогнем можуть стати причиною пожежі! – розповідали фахівці Головного управління. - Не виходьте на кригу, міцність якої вам невідома, не збирайтесь на кризі великими групами, не заїжджайте на лижах з крутого берега на неперевірену кригу. При користуванні електричними приладами не можна залишати ввімкненими їх без нагляду, а також вмикати несправні електроприлади».

Також, співробітники Служби порятунку продемонстрували учням ознайомчий відеофільм про особливості роботи оперативно-рятувальної служби та повчальний про те, до чого призводять дитячі пустощі з вогнем та нехтування правилами пожежної безпеки.

Щоб школярі не забували правила безпечної поведінки під час зимових канікул, рятувальники вручили дітям тематичні листівки та пам’ятки. Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС у Рівне нській області