Кожна дитина – це дар. Тому і ставитися до неї потрібно як до найціннішого скарбу. Проте з тих чи інших причин не усі малюки наділені любов’ю рідних батьків, а деколи узагалі позбавлені її. Подібна ситуація склалася у житті шестирічного Романа Діжурко, жителя села Силець Дубровицького району.

У чотирирічному віці хлопчик втратив обох батьків: спочатку трагічно загинув його батько, а згодом померла мама, вихованням маленького Романа зайнялися дідусь з бабусею.

Про нещасливу долю сироти випадково дізналися бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій. Рятувальники одразу відвідали службу у справах дітей Дубровицької районної адміністрації та запропонували узяти шефство над дитиною.

Отримавши відповідні погодження та згоду від компетентних органів та опікунів для бійців Служби порятунку наступив найвідповідальніший момент, а саме знайомство з Романом. «Ніхто не знав як відреагує дитина на незнайомих йому людей, тому колективом рятувальників було прийнято спільне рішення навідатися до хлопчика у день Святого Миколая. Проте, щоб знайомство виглядало красиво наче у казці, ми перевдягнули нашого співробітника у костюм Святого Миколая Чудотворця – це надзвичайно позитивно вплинуло на атмосферу зустрічі та знайомства. Роман прийняв хлопців в рятувальних одностроях. Якщо з початку трішки віднісся з недовірою, до вже до кінця зустрічі не хотів відпускати гостей», - зазначив начальник Дубровицького районного сектору ГУ ДСНС майор служби цивільного захисту Ігор Гайдиш.

Кожного разу місцеві рятувальники навідаються в гості до Романа на різноманітні свята. Як розповідають самі хлопці, на досягнутому зупинятися вони не планують, опікуватися малюком хочуть до повноліття. Також допомагають по господарству. А тільки-но потеплішає, беруть хлопця до пожежно-рятувальної чистини, катають на спеціальному автомобілі, а якщо Роман виявлятиме бажання, то ще й вчитимуть рятувальним премудростям, раптом хлопчик у майбутньому захоче піти стежиною своїх опікунів-рятувальників.

Про це повідомили у прес-службі Дубровицького РС ГУ ДСНС у Рівне нській області

pic

pic

pic