Людям не повертають кошти з їхніх депозитів, поточних рахунків, не виплачують соцвиплати та зарплати. Кількість відділень банку у Рівному скоротилась до мінімуму, як і виконання своїх обов'язків перед вкладниками, кажуть люди.

Це відділення "Імексбанку" єдине, з тих, що залишилось працювати у Рівному. Шість із семи були ліквідовані за останній час. Проблемний банк скоротив не тільки кількість відділень, а й видачу коштів. Своєрідний мовчазний протест влаштували у приміщенні банку вкладники, яким не повертають гроші з депозитів та особистих рахунків.

Відомо, що проблеми у банку, виникли ще на початку жовтня. Фінустанова, яка має двадцятирічну історію в Україні і в липні цього року була включена до рейтингу "Найбільш надійних банків", обмежила видачу коштів. Євген прийшов до банку у жовтні, забирати свій депозит, але його попросили зачекати.

Проте ані 18 листопада, ані досі чоловік коштів отримати не може. Обіцяних 5000 гривень, які б він міг зняти з депозиту на той момент, зменшились до смішних 250 гривень на місяць.

Почути офіційні коментарі у банку нам не вдалося.

Людей, які вже у відчаї та не знають на які кошти жити, так само ігнорують. Вони і до міліції зверталися, і до Нацбанку писали заяву. Після свят планують йти до суду з колективною заявою. Рівне нський протест не єдиний у цій фінустанові. В Одесі, Києві та інших містах люди теж виходять з протестами до представництв "ІмексБанку", який за чутками на межі банкрутства, попри рефінансування Національним банком у більше трьох мільярдів гривень.