Знайти прихисток у складний життєвий період тепер можуть мами з маленькими дітками. При «Рівненському обласному соціальному гуртожитку» обласної ради відкрили відділення матері та дитини. Раніше у гуртожитку могли проживати лише вихідці з інтернатних закладів, або будинків сімейного типу віком до двадцяти трьох років, нині прихисток надають і матусям з дітьми віком до півтора року.

Однорічний Богданчик з мамою у новоствореному відділенні Матері і дитини живе вже місяць. Хоч офіційно його відкрили лише у день Святого Миколая. За цей час малюк адаптувався, і почувається доволі комфортно, власне як і матуся.

У новому відділенні постійно перебувають або медик, або соціальний працівник. Тому жінки, які потрапили у скрутну життєву ситуацію, тут отримають всебічну допомогу та підтримку.

Нині у відділенні перебуває Богданчик з мамою, та ще одна вагітна жінка, тож тут очікують поповнення. Директор закладу розповідає, усього готові приймати чотири жінки з дитиною до півторарічного віку, або при надії. На облаштування відділення витратили 166 тисяч гривень. Для жінок та діток підготували дві кімнати, та ігрову зону.

Тож тут, розповідає молода матуся, почувається комфортно, а Богданчик став більше спілкуватися з іншими людьми. Поки малюк отримує подарунки тим часом мама вже планує майбутнє.

Потрапляють сюди жінки за направленням соціальних служб. Саме вони виявляють родини, які потрапили у складні обставини, і першими покликані їм допомогти.