8 нагород із Міжнародного фестивалю малювання у польському місті Забже здобули учні художньої школи.

За сім років участі в конкурсі - це найбільше досягнення наших земляків. Конкуренцію їм склало кілька тисяч учасників всіх вікових груп із різних європейських країн. Завдання конкурсу полягало у виконанні малюнка з живої моделі за обмежений час.

Кожен з художників міг обрати собі одну із 100 запропонованих моделей. Цього року з огляду на 10-ту річницю вступу Польщі до Європейського Союзу тематика фестивалю була присвячена культурі і традиціям держав-членів ЄС. Тому живі натурниці постали в сучасних або національних костюмах різних країн. Малюнок француженки з багетом приніс рівненській семикласниці перше місце.

Олена Петрів, начальник відділу міжнародних зв'язків рівненського міськвиконкому: "Він відбувався ще в червні, він щороку проходить в той період. Вони так і планували завжди, що нагороди приходять на весну, під зиму, під миколаївські свята."

Ангеліна Позняковська, переможниця фестивалю: "Нам при вході давали 2 олівця, ми були в шоці, бо за урок сточуємо 4, і гумку. І величезний формат, ватман і на підлозі потрібно було малювати. Спина боліла після цього, але воно того варте. А той олівець, яким я намалювала ту роботу, якою взяла перше місце, він в мене до цієї порі вдома лежить, я його зберегла."

Джерело: РОДТРК