Завершено судовий розгляд кримінального провадження та ухвалено вирок посадовцю однієї із районних державних адміністрацій, який вчинив кримінальне правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Встановлено, що посадовець, обіймаючи посаду начальника одного із відділів РДА, вимагав та одержав у жовтні 2014 року від мешканця області неправомірну вигоду в сумі 400 доларів США за складання та видачу останньому будівельного паспорта на будівництво садового будинку та господарської будівлі на території Рівне нського району.

Факт злочинної діяльності було викрито прокуратурою Рівне нської області у взаємодії з працівниками УБОЗ УМВС України в Рівне нській області.

У ході досудового розслідування підозрюваний повністю визнав вину у вчиненні інкримінованого злочину та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

За даними прес-служби проуратури Рівне нської області, згідно з вироком Рівне нського міського суду чоловіку призначено покарання у виді штрафу в розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 34 тисячі гривень. А також останнього позбавлено права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки.