У приміщені державного архіву Рівненської області відзначили професійне свято, спеціально до якого працівники закладу презентували гостям виставку "Пишемо історію разом" приурочену до річниці "Революції гідності". На відкритті побували і наші журналісти.

В рамках святкування Дня архівіста відбулось відкриття виставки, присвяченої подіям Революції Гідності - "Пишемо історію разом". Відкриття експозиції планувалось ще два тижні тому, проте архіваріуси вирішили об'єднати цю подію зі своїм професійним святом.

Працівники архіву - це люди, на яких лежить величезна відповідальність зберегти історію для наступних поколінь. У цьому їм допомагають усі, хто хоче, аби спогади про події зими 2013-2014 залишилась не тільки у пам'яті людей. Це журналісти, громадські діячі і самі учасники подій на Майдані. "З миру по нитці" збиралися матеріали для виставки, найбільш вагомим внеском були матеріали передані київським журналістом Миколою Поліщуком. Проте і рівненські активісти не лишились осторонь. Вікторія Серветник рік тому була прес-секретарем рівненського майдану. Розповіла, як видавалась дійсно народна газета "Вартові майдану". Перший номер газети вийшов 22 січня.

Вікторія Серветник каже, газета виходила аж до серпня. Останній номер "Вартових майдану" побачив світ 22 серпня і був надісланий бійцям на Схід. Усі номери газети зберігатимуться в обласному архіві.