Молодик спершу задушив , а потім підплив тіло свого дядька. Останній збирався йти воювати в АТО. Святкував з племінником свої випровадини. Але збутися запланованому не вдалося. Солдата повезли на цвинтар, вбивцю у СІЗО. Нещодавно останній почув вирок.

Двоє мешканців села Жаврів, Гощанського району того дня випивали. 36-річний Василь мав йти воювати у зону АТО. Йому прийшла повістка.

Свої «випровадини» вирішив відсвяткувати з 21-річним племінником. У процесі між родичами виникла суперечка.

Переляканий від того, що накоїв, Сергій стягнув тіло до канави та з метою приховування слідів злочину, забрав мобільний телефон потерпілого і підпалив одяг Василя. Чоловіка довго не було вдома, рідні запідозрили біду.

Тіло знайшов тракторист. Відразу повідомив у міліцію. Згідно лікарського свідоцтва про смерть – Василь загинув у наслідок механічної асфіксії від удушення руками. У селі даною подією люди шоковані. Хоча про підозрюваного у злочині розповідають мало хорошого. Але те, що він може вбити людину – і подумати не могли.

Про загиблого відгукуються у більшості позитивно. Інколи, мовляв, випивав, але був працьовитим і не конфліктним.

За фактом навмисного вбивства вже відкрите кримінальне провадження. 21-річний Сергій свою вину визнає.

За вчинений злочин молодику загрожувало від 7 до 15 років за гратами. Максимальний термін не отримав, можна сказати мінімальний. Сім з половиною років у колонії.