Із січня рівнянам за воду доведеться платити більше, усе через здорожчання алектроенергії , вартість якої за півроку змінювалась чотири рази, а ще через подорожчання очистки стічних вод. Відтак, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг скоригувала тарифи на водопостачання та водовідведення, що надаються «Рівнеоблводоканалом». То скільки платитимемо за воду з січня - дивіться далі.

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, скоригувала тарифи на водопостачання та водовідведення, що надає "Рівне облводоканал".

Варто зазначити, що з часу затвердження попередніх тарифів на послуги "Рівне облводоканалу", вартість електроенергії змінювалась кілька разів. І вже у грудні відносно травня 2014 року зросла на 17%, внаслідок чого зростання додаткових витрат водоканалу на електроенергію становить близько 377 тисяч гривень у місяць. А ще Нацкомісія затвердила новий тариф за очистку стічних вод, який зріс з 0,55 копійок до 1,056 за метр кубічний. А це і вплинуло на формування нового тарифу на послуги водопостачання та водовідведення.

Відтак, нарахування за послуги водопостачання та водовідведення в останній день січня відбуватимуться за новими тарифами. У "Рівне облводоканалі" наголошують - для проведення розрахунків за діючими тарифами споживачам необхідно до 31 грудня 2014 року повідомити.

Тому за показниками лічильників, які будуть зняті та зафіксовані вже у січні 2015 року доведеться платити за новими тарифами. Отож, новий рік рівняни зустрінуть із тарифом в 11,56 копійок, у "Рівне облводоканалі" сподіваються, що споживачі перейдуть у рік новий без боргів за послуги, які надає підприємство.