Що робити із світлофорами, які вимикають від електропостачання разом із будинками під час віялових відключень. На сесії Рівнеради перевізники пропонували закупити акумулятори, які б дозволили працювати світлофорам безперебійно. Але чи реально їх встановити у Рівному, цікавився "Комунальний патруль".

Рух транспорту у Рівному ускладнюється під час відключень електроенергії, бідкаються перевізники. Відтак, на сесії Рівне ради підняли питання облаштування світлофорів у місті акумуляторами.

Прохання адресували шляхо-експуатаційному управлінню міста. Тут кажуть, ідея правильна, але потрібно буде оголошувати тендери, розробити проекти і найперше - знайти гроші на процедуру і саму техніку. Тож на її реалізацію піде щонайменше три місяці.

Варто зазначити, що більшість міських світлофорів на балансі Рівне інформресурсу, і лише нові - у міськШЕУ. Але у Державтоінспекції області зазначають - міська влада має подбати про безперебійну роботу світлофорів, і в який спосіб - теж обирати їй. У той же час Рівне обленерго повинно забезпечити окремі кабелі для живлення електрикою світлових об'єктів.

Тим часом, державтоінспектори отримують від енергетиків інформацію про графіки відключення. І виїжджають на місця, де через відсутність електропостачання не працюють світлофори, правда, якщо неподалік є вільний патруль.