День святого Миколая, вже втретє для Міського Палацу дітей та Молоді став початком благодійної акції "Добро на Різдво". "Рівне 1" продовжує знайомити з цьогорічними учаниками акції. На урочистостях з нагоди старту акції, десять дітей, рівненських бійців АТО отримали свої омріяні подарунки. Але є ще троє учасників мрії, яких здійснити можливо тільки з допомогою небайдужих, адже кожен з них має серйозні проблеми зі здоров'ям. Наші журналісти побували в гостях у наймолодшої учасниці акції- Дарини Бобровицької.

Семирічна Даринка Бобровницька - талановита, життєрадісна і активна дівчинка. Її будні розписані мало не погодинно. Окрім занять у школі, першокласниця практично щодня танцює, відвідує музичну школу та літературний гурток. На перший погляд це абсолютно щаслива і енергійна дитина. Проте не все так райдужно, як би хотілося. Немовлям, Даринка перехворіла отитом, хвороба дала ускладнення і батьки помітили, що їхня донька втрачає слух. На той момент Дарині був усього рік.

Шокованим, таким діагнозом батькам одразу запропонували операцію, але її вартість була непідйомною для родини в якій працює тільки тато. За рік-два два Даринці запропонували зробити операцію на безкоштовній основі. Дівчинка увесь час стояла на загальній черзі державній програмі подолання вад слуху у дітей. Операція з кохлеарної імплантації дозволяє повністю відновити слух. Завдяки вживленню спеціального пристрою, який називають «електронним вухом», повністю відновлюється фізичний слух. Затьмарює Даринчині мрії про повноцінне життя тільки те, що термін експлуатації пристрою всього п'ять років. За чотири роки, що дівчинка живе з "електронним вухом", процесор, який забезпечує роботу самого пристрою вже ламався. Пристрій, виробляється в Австрії і обслуговується тільки там. А процедура діагностики і ремонту досить довготривала.

Проте фінансова сторона не є найстрашнішою. Лишній день без слухового апарату для Даринки - це дорога назад. Дівчинка поступово перестає говорити і здатність розуміти оточуючих. Задля того, аби малеча не страждала від цього своєрідного режиму тиші, потрібна заміна слухового процесору на новий, більш сучасний. На придбання нового процесору родина коштів не має. Вся Даринчина пенсія йде на обслуговування апарату, це і батарейки, і провідочки, які з'єднують імплант із самим процесором. Тому і сподіваються на допомогу громадськості і активність рівнян у благодійній акції "Добро на Різдво". Окрім ляльок і інших подарунків, Даринка попросила в Діда Мороза, найголовніше - чути.

Ціна питання не є захмарною - майже 80 тисяч гривень, проте родині самотужки і її не осилити. Але спільними зусиллями кожен може стати Дідом Морозом для Даринки.Всі небайдужі до долі дівчинки можуть переказати допогу за реквізитами вказаними на екрані.