Йому було 46-ть. Медики називають випадок унікальним – такого в області не було 80 років.

Спершу була версія, що селянин, намагаючись вбити скаженого кота, перегриз тварині горло і так заразився смертельним недугом. Однак, батьки померлого запевнили, що син інфікувався після звичайного укусу, а домашнього улюбленця насправді задушив. До медиків чоловік чомусь не звернувся, а цього тижня йому стало зле – піднялась температура, він став агресивним і боятись світла та води. Медики нічого вдіяти вже не змогли – наступного дня після госпіталізації людина померла.

У селі Біле, це ВолодимирЕцький район, домашній кіт раптом став агресивним, тому його вирішили вбити. Тварину, якій вже було 15-ть років, задушив хазяїн.

До медиків чоловік не звернувся. Його мати говорить: про такий недуг, як сказ і як їм заражаються, в родині не знали.

А через два місяці чоловіку стало зле – піднялась температура і він став боятись світла та води.

Батьки завезли сина в районну лікарню, але було запізно. Медики запевняють: людині могли лише полегшити страждання, адже сказ увійшов у завершальну стадію, коли життя вже не врятувати.

Наступного дня після госпіталізації чоловік помер – йому було 46-ть. На Рівне нщині це перша смерть від сказу за останні 80 років. Її причини нині розслідує спеціальна комісія медиків і чиновників. У селі ветеринари прищепили домашніх тварин від сказу, а в господарстві померлого спалили майже всю живність, яка могла контактувати з хворим котом.

Померлий проживав з батьками, дружини та дітей у нього не було. Спеціалісти переконують: чоловік був би живим, якби люди знали про небезпеку сказу, адже на ранніх стадіях хворобу вилікувати достатньо легко. А ось якщо її запустити, шансів на життя немає.