Тільки-но почав вщухати скандал, з п'яними міліціонерами, що танцювали на подвір'ї міськвідділку міліції, за що вже відсторонено головного міліціонера обласного центру, як "зірками" інтернету стали Рівненські ДАІшники, яки не помітили нападу на автомайданівця, та у яких під носом порізали колеса адвокату.

Хоча два удари в обличча активіст отримав просто на очах двох інспекторів. Одним з яких був Микола Блізняков. Подейкують, що два роки тому він вже користувався послугами захисників-тітушок, а в березні, подейкують, скоїв ДТП на трасі Рівне -Луцьк і втік з місця пригоди.

Рівне нські автомайданівці вирішили допомогти інспекторам даі подолати корупцію. І взяли під пильний громадський контроль

Далі - як в детективній історії... біля патрульного автомобіля зупиняється позашляховик, з якого виходить знайомий одного з інспекторів. І вирішив встановити свій порядок, а разом з тим - заступитись за свого товариша - інспектора.

Забіяки перед своїм носом ДАІшники не помітили як і два удари в обличчя активіста. Проігнорувавши правопорушення, кажуть юристи, міліціонери грубо порушили статтю другу закону України про міліцію.

Далі - більше. ДАІшник, а відтак - міліціонер, у формі і при виконанні відвів свого знайомого в бік, провів його до автівки і.... відпустив.

Постраждалий від свавілля друзів - даішників, одразу викликав на місце слідчо-оперативну групу рівненського міськвідділу міліції, і свого адвоката, аби правильно скласти заяву про напад. Та детективна історія на цьому геть не закінчилась.

Інспектора ДАІ, який став одним з героїв відео, що сколихнуло інтернет - Миколу Блізнякова добре знають активісти. Кажуть, саме його автомобіль скоївши ДТП наприкінці березня на трасі Рівне - Луцьк втік з місця ДТП. Саме він був фігурантом аналогічного скандалу дворічної давнини. Тоді двійко тітушок напали на активістів Дорожного контролю, які просили ДАІшника припинити порушувати правила дорожнього руху.

Тоді, до речі, активісти теж викликали міліцію і написали заяву. Щоправда два роки тому ані тітушки - захисники ДАІшника, ані сам інспектор покарані не були.

В обласноу управлінні державтоінспекції вже почали службове розслідування, про результати якого нас обіцяли поінформувати, а у рівненському міськвідділі міліції порушено два кримінальних провадження - за фактами нападу на активіста, та пошкодження майна адвоката. А поки - інспетори і далі при виконанні своїх обов'язків, а вулицями міста їздить їх захисник на позашляховику з іноземними номерами. Скоріш за все, через бюрократію і міліцейську солідарність, ляпаси дані громаді лишаться безкарними, а плями на міліцейському мундирі - відбілять лише на папері.