У Рівне нській області визначено 545 гектарів земель, які можуть бути надані учасникам антитерористичної операції на сході країни. Про це повідомляє Головне управління Держземагентства у Рівне нській області.

Як зазначається в повідомленні, фахівці землевпорядної служби здійснюють систематичну роботу щодо узагальнення та зведення інформації про вільні земельні ділянки, які можуть бути передані у власність військовослужбовцям. Також землевпорядники прискорюють роботу із визначення земельних масивів, придатних для будівництва і обслуговування житлового будинку, ведення садівництва, індивідуального дачного будівництва, для надання родинам військовослужбовців, які загинули, захищаючи Батьківщину.

Загалом із заявами на отримання земельної ділянки до територіальних органів Держземагентства в області звернулися 1370 учасників АТО. Майже половина з них – 650 військовослужбовців – бажають отримати ділянки в обласному центрі, 228 – у Рівне нському районі.

На сьогодні Головне управління Держземагентства в області та органи місцевого самоврядування надали 341 дозвіл на розроблення документації із землеустрою на загальну площу 52,1 гектара. З них 177 земельних ділянок площею 20,4 га виділено для ведення садівництва і 17 ділянок площею 11,4 га – для ведення особистого селянського господарства. Також надано 147 дозволів на розроблення документації із землеустрою площею 20,3 га для будівництва та обслуговування житлового будинку.

Крім того, 62 військовослужбовці, які беруть участь в антитерористичній операції, вже оформили у Рівне нській області земельні ділянки у власність.

Ппро це повідомляють у прес-службі Держземагентства України