З метою постійного моніторингу обстановки щодо надзвичайних ситуацій на території Рівненщини в підрозділах Головного управління ДСНС цілодобово працює оперативно-чергова служба. Для організації реагування у разі ускладнення обстановки створено оперативні групи для роботи в пунктах постійної дислокації.

Підпорядкованими підрозділами ГУ ДСНС уточнено розрахунки чергових сил. В кожному районі на базі пожежно-рятувальних частин створено додаткові резервні підрозділи.

У період святкування новорічних та різдвяних свят в підрозділах обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій на цілодобовому чергуванні перебуватиме майже 200 чоловік особового складу та понад 50 одиниць техніки.

До складу резерву визначено майже 190 чоловік особового складу та понад 70 одиниць техніки.

Відпрацьовано маршрути пересування до основних об’єктів із масовим перебуванням людей, де проводитимуться святкові заходи, та налагоджено взаємодію з підрозділами МВС та аварійно-рятувальними службами.

Сили Держслужби з НС Рівне нщини перебувають в постійній готовності до виконання завдань щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій. Про це повідомили у ГУ ДСНС у Рівне нській області