Закінчується звітний рік і фізичним особам - підприємцям необхідно готувати податкову звітність. Яку звітність слід подавати та які терміни передбачені для її подання - далі.

Якщо підприємець весь 2014 рік здійснював діяльність на загальній системі оподаткування, то за наслідком звітного року має бути подана Декларація про майновий стан і доходи, форма якої затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 11.12.2013 № 793. Подають річну податкову декларацію фізичні особи - підприємці протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного(податкового) року.

У разі, коли суб’єкт господарювання обрав для себе спрощену систему оподаткування, то терміни подання звітності залежать від обраної групи єдиного податку.

Так, обравши першу чи другу групу платники єдиного податку подаватимуть податкову декларацію з єдиного податку за 2014 рік протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Якщо ж було обрано третю чи п’яту групи – податкова декларація подаватиметься протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Про це повідомляють у ДПІ у м. Рівне