Рівненська обласна державна адміністрація та ПАТ «Рівнеобленерго» звертаються до державних органів, підприємств області, банківських та комерційних структур, представників малого та середнього бізнесу, компаній, від яких залежить освітлення вулиць, доріг, рекламних та інших енергозатратних об’єктів з проханням раціонального використання електроенергії та максимально обмежувати споживання електроенергії, особливо у години пікових навантажень.

Мова не йде про будь-яке освітлення, що працює задля безпеки населення, транспорту, виробництва. Але, в той час, коли на декілька годин райони області та міста Рівне залишаються без світла, окремі підприємства та структури продовжують використовувати потужні енергозатратні установки для зовнішнього та внутрішнього освітлення рекламного характеру, або просто неощадливо використовують електричну енергію. Це питання свідомості власників, і такі випадки визивають обурення та нерозуміння у мешканців області та підприємств, що зголосились на добровільне обмеження в споживанні.

Рівне нська ОДА та ПАТ «Рівне обленерго» дякують споживачам області за розумне та заощадливе використання електричної енергії. Влада та енергетики сподіваються, що завдяки розумінню та економії електричної енергії як населенням, так і юридичними споживачами в Рівне нський області вдасться уникнути введення графіків відключень в новорічні та різдвяні свята.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА.