Акція "Добро на Різдво" - це чудова можливість стати благодійником і допомогти тим, хто цього потребує. Перший місцевий продовжує знайомити вас із учасниками цьогорічного проекту "Добро на Різдво". Третій сюжет, про хлопчика з великим серцем, шістнадцятирічного Івана Ковригу.

Йому шістнадцять, а його вже називають Іван Іванович. Так повелося у лікарні, куди півтора роки тому він потрапив із страшним діагнозом.

Іван, в прямому і переносному сенсі - хлопчик з великим серцем. Розмір його життєво важливого органу 30 на 20 сантиметрів. Воно займає усю грудну клітку. Врятувати його може тільки трансплантація здорового органу. Таке оперативне лікування в Україні не проводять. А в одній з білоруських клінік операцію провести можуть, тільки після повної передоплати. Ціна питання - сто тисяч доларів. Вже рік триває збір коштів на лікування Вані, а поки родина своїми силами справляється з бідою.

З серпня минулого року Іван без ліків не живе. Щоденно, по графіку, починаючи із сьомої ранку і закінчуючи десятою вечора він медпрепарати. Але суворий контроль раціону, жорсткий графік прийому ліків не заважає хлопцю позитивно мислити і дивитися у майбутнє з вірою на видужання. У цьому йому допомагають і друзі, і однокласники. Їхня підтримка, дуже важлива, адже вона не тільки моральна, а й матеріальна. У минулому році друзі організували збір коштів для Вані по школам міста.

Мрії Вані можуть здійснитися, тільки з допомогою небайдужих. Сума у сто тисяч доларів, є великою, але вона ніщо в порівнянні з життям. Життям цього усміхненого і позитивного хлопця. Він не дозволяє собі падати духом, адже вірить, що це тільки випробування на шляху до чогось кращого. З допомогою громадськості - це дійсно буде так. Кошти для допомоги Івану Ковризі можна надсилати за реквізитами вказаними на екрані.

Кошти відправляти на рахунок міської Громадської організації "Сприяння позашкільній освіті та соціальному захисту дітей і підлітків ПДМ" р/р 26000000006551 код 22566386 МФО 300023 ПАТ "Укрсоцбанк" з поміткою "ДОБРО НА РІЗДВО" Коврига Іван

Довідки за телефоном (096) 45 127 91 - Юхимець Віра, координатор проекту