На сторінці ((https://www.facebook.com/ato.news)(прес-центру АТО)) у ФБ з'явилось спростування інформації, яку поширювали в соцмережах напередодні. У повідомленні закликають не лише журналістів, а й громадян поширювати лише перевірену інформацію.

У повідомленні прес-центру зазначають:

"Протягом останньої доби в інформаційному просторі, зокрема у соцмережах, поширюється інформація, яка не відповідає дійсності, стосовно ситуації у зоні проведення АТО.

Так, минулої ночі нами спростовувалась інформація, яка була розповсюджена у соцмережі, про те, що у населеному пункті Піски нібито триває запеклий бій, серед українських військових є жертви.

Зранку, також в соцмережі, було повідомлено, що на блокпост в районі населеного пункту Кримське нібито скоєно напад бойовиків, відбувся бій, є втрати.

Згодом, також у соцмережі, від імені одного з очільників батальйону «ОУН» була поширена інформація про те, що на передову в районі населеного пункту Піски не підвозяться боєприпаси, що підрозділи залишилися без вогневої підтримки з боку нашої артилерії. В даній заяві також в мають місце заклики до офіцерів Збройних Сил України не виконувати наказів свого керівництва.

Подібні заяви не відповідають дійсності, дезінформують суспільство, підривають довіру військовослужбовців до їхнього керівництва та грають на руку російській пропаганді та проросійським терористам.

Українські воїни стійко утримують свої позиції, повністю забезпечені боєприпасами та мають всебічну підтримку.

Ми закликаємо громадян і журналістів сприймати й поширювати виключно перевірену інформацію, отриману з офіційних джерел."