Різдво – свято, коли кожен християнин співає колядку, вихваляючи Бога та народження Ісуса Христа. Проте дехто, аби зекономити гроші, не впускали колядників до оселі. Як рівняни ставляться до цього - ((http://www.rivne1.tv)(Rivne1.tv)) розпитав у жителів нашого міста.

Оксана Дроздач:

- Моя сім’я підтримує всі традиції. Без коляди це не свято - колядники повинні завітати в кожну оселю.



pic

Ольга Ярошик :

- Свято Різдва Христового – це як завжди кутя, гості, дитячі та дорослі голоси, у уст яких лунають колядки, щедрівки. 7 січня після святкового обіду я і моя менша сестричка розпочали колядувати своїм рідним та гостям. І як всі діти моя менша приносить радість в кожну оселю, тобто колядку, ми з мамою її вдягля в український костюм - це бабусина в’язана хустка і зірка. Отож, коли моя сестричка була готова, я йшла разом з нею, можна сказати так званий супровід і "водила" її по вулицях нашого села. Іванка заходила в кожну оселю і "приносила" свою колядку. Так як це хоч і село, та тим не більше ми переживали за неї і тому на вечір не пускали її саму ходити і колядувати, хіба що якщо це на нашій вулиці і з її друзями! Так як народ різний, то собаки, як правило, на такі свята відв’язують, хоча до цих пір не можу зрозуміти чому. Це ж є лише діти, які хочуть щоб їм дали коляду, гостинці!



pic

Людмила Яремчук: - Сім‘єю не колядували, але колядувала донька з подружками. Їй 8 років, ми живемо в селі, тому не боялися її відпускати колядувати, за межі вулиці вона не ходила. Звичайно, що додому впускали й інших колядників.



pic

Катерина Антонюк:

- Колядників завжди раді бачити у своєму домі! І самі колядували!



pic

Петро Сверблю:

- Різдво і Святвечір у родині святкуємо завжди. У нас кутя на столі є, звичайна з маком та медом. Сам не колядував, але колядників впускали.

pic