9 січня близько 6 години ранку в чергову частину Рівненського МВ УМВС зі служби 102 надійшло повідомлення диспетчера станції швидкої медичної допомоги, що у нейрохірургічне відділення доставлений чоловік з відкритою черепно-мозковою травмою, переломом основи та склепіння черепа.

Як повідомили у СЗГ УМВС в Рівне нській області, слідчо-оперативна група встановила, що травми потерпілий отримав поблизу одного з розважальних закладів Рівного. В ході перевірки правоохоронці з’ясували, що на різдвяні свята з Амстердаму Королівства Нідерланди прилетіли двоє товаришів. Один із них, 47-річний іноземець, запросив свого друга приєднатися до святкування, який на той час ще перебував в Амстердамі.

35-річний друг наступного дня, 7 січня, ще з двома своїми товаришами прилетіли в Україну. Обидві компанії винайняли квартири у Рівному та пішли в один із розважальних закладів.

Що стало мотивом конфлікту між двома товаришами – 47-річним та 35-річним уродженцями Близького Сходу , – встановлюватиметься у ході розслідування. Відомо, вийшовши на двір, молодший товариш вдарив старшого в підборіддя – і той упав на асфальт, вдарившись головою.

У важкому стані 47-річний потерпілий перебуває у лікарні.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу чоловіку, який наніс тяжкі тілесні ушкодження.