За фактом побиття двох волинян невідомими особами міліція Рівненщини проводить перевірку.

У той же час з’ясовано, що працівник Рівне нського МВ не має жодного стосунку до нанесення тілесних ушкоджень мешканцям Волинської області. Це підтверджують відеозаписи з камер спостереження, встановлених у МВ.

31 грудня 2014 року близько 20-ї години на лінію «102» надійшло повідомлення від 42-річного киянина про, те що на автозаправній станції по вулиці Київській в Рівному перебуває автомобіль марки «Шкода», котрий протягом трьох днів постійно слідкує за ним. На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група Рівне нського міського відділу міліції.

Прибувши на місце події працівники міліції побачили автомобіль, в котрому в наручниках на задньому сидінні сиділи два молодики з явними тілесними ушкодженнями.

Під час огляду транспортного засобу в багажному відділенні правоохоронці, при свідках, виявили та вилучили предмет, ззовні схожий на «гранату РГД» та запал до неї.

За даним фактом слідчим відділом Рівне нського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Усе вилучене направили на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України. Триває досудове розслідування.

Аби встановити особи чоловіків, їх доставили до Рівне нського міського відділу. Міліціонери з’ясували, що в автомобілі перебували 38-річний та 21-річний мешканці Волинської області.

Молодики розповіли оперативникам про те, що протягом трьох днів на прохання знайомого слідкували за двома автомобілями, за що отримували грошову винагороду у розмірі 1000 гривень за добу.

Після відібрання пояснень мешканців Волині відпустили додому. Від написання заяв щодо нанесення тілесних ушкоджень вони відмовилися, про що свідчать відповідні заяви. Відомості за фактом переслідування транспортних засобів зареєстровані в журналі єдиного обліку Рівне нського міського відділу, проводиться перевірка.

Близько 23-ї години до міськвідділу повернулися раніше відпущені волиняни і повідомили, що хочуть написати заяви щодо нанесення тілесних ушкоджень невідомими особами на автозаправці в обласному центрі. У даних документах чоловіки зазначили, що їх побили невідомі в камуфляжах і масках.

Згідно з чинним законодавством правоохоронці прийняли від потерпілих відповідні заяви. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 125 (легкі тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

У той же час з’ясовано, що всупереч повідомленням в окремих ЗМІ працівник Рівне нського МВ не має жодного стосунку до нанесених тілесних ушкоджень мешканцям Волинської області. Камери спостереження, які встановлені на території міського відділу міліції, чітко зафіксували, що чоловіки прибули до МВ уже з явними тілесними ушкодженнями. Тож будь-які звинувачення відносно їх побиття працівником Рівне нського міськвідділу міліції є безпідставним.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Рівне нській області