Інсталяцію за автобіографічним оповіданням Володимира Короленка (1853-1921) "В дурном обществе» (вперше надруковано в 1885 р., назва скороченого видання - «Діти підземелля»), приурочену до вступу України в ЄС, зроблять до 2020 року на місці підземного переходу на Боярці у Рівному.

З цією метою з осені 2014 року перехід тимчасово закрито для проведення ремонтних робіт.

На думку рівненських архітекторів і скульпторів навіть найдосвідченіша рука сучасного майстра не зможе повністю відтворити атмосферу підземель середини дев’ятнадцятого століття.

Тож вирішено у 2014-15 роках провести тільки підготовчі роботи – зняти встановлену у минулому столітті лицювальну плитку. Решту ж протягом 2016-20 років зробить одвічний руйнівник - час.

Щоб мінімізувати негативні впливи вихлопних газів з вулиці Дубенської місце майбутньої інсталяції обгорнули у синій пластик.

Як вважають у мерії міста, інсталяція «Підземелля Боярки» стане туристичною приманкою для європейців, які масово хлинуть в Україну після 2020 року.

Наразі обговорюється питання встановлення плати за прохід (відвідання інсталяції) у розмірі 1-2 Євро та облаштування вільної зони Wi-Fi. При цьому для мешканців прилеглих будинків та пасажирів тролейбусів прохід буде безкоштовним (при пред’явлення біометричного паспорта або єдиного проїзного квитка).