Нещодавно в соціальних мережах Рівненщини почали ширитись чутки про сепаратистські настрої на заході. Підставою для них стала поява у соціальні мережі «Вконтакте» закритої спільноти «РНР – Ровенская народная республика».

Наразі серед учасників спільноти – 415 осіб. Сторінки-фейки чи реальні особи перебувають у спільноті встановити важко, адже промоніторивши кілька анкет учасників видно, що контингент групи досить різноманітний: від Києва й Донецька й до Новосибірська та Санк-Петербургу.

Засновники групи - два парубки, на світлинах яких зображені військові. Хоча, переглянувши на сторінки молодиків видно, що один з «керівників РНР» виглядає на своїх торішніх світлинах…зовсім юним парубком. На вигляд хлопчику можна дати років 14, з фото видно, що він займається спортом та полюбляє грати у віртуальні «стрілялки».

«Наразі інформацію зареєстровано в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень. Буде проводитись перевірка спільноти й виноситись рішення до відкриття кримінального провадження», - повідомила керівник відділу ГУ МВС України в Рівне нській області Інна Березовська.

Точно стверджувати про те, що ця спільнота дійсно стосується Рівного не можливо, адже міста з аналогічними назвами також існують у Донецьку (Красноармійському та Шахтарському районах) та у Криму.

P.S. Рівне нські журналісти-колеги днями з'ясували, що серед активних учасників спільноти дійсно є рівняни