Зима - саме та пора року, коли найбільше не вистачає вітамінів. Тому попит на фрукти зростає. Передусім, це й улюблені всіма банани, привезені здалеку ананаси, звичні всім апельсини і не надто популярні ківі.

Так, українці купують ківі дещо рідше, ніж всі інші, описані вище, фрукти. А даремно, ківі дуже корисні для здоров'я людини. FeelGood зібрав п'ять головних причин чому ківі варто споживати кожен день:

Останнє дослідження японських учених показало: ківі - найкращий продукт харчування, що дозволяє справлятися з хворобами. Як виявлено у результаті аналізу, ківі навіть перевершує апельсини, грейпфрути, мандарини та яблука за показниками антиоксидантів поліфенолів.

Якщо протягом місяця регулярно їсти ківі, то ризик утворення тромбів знизиться на 18%. Про це заявила команда норвезьких фахівців, які вивчали корисні властивості пухнастого фрукта. В ході досліджень було з'ясовано, що користь ківі може бути порівнянна з вживанням аспірину, так як продукт може спалювати жири, які загрожують утворенню тромбів і виникненню хвороб серця.

Ківі - джерело ударної дози вітаміну С, який стимулює вироблення колагену і допомагає зберегти молодість. Завдяки тому, що до складу плодів входить калій, ківі корисний для людей, що страждають гіпертонією, так як калій здатний регулювати рівень кров'яного тиску.

Дослідження, проведене в Університеті Осло (Норвегія), показало, що речовини, що містяться в ківі, знижують підвищений тиск, запобігаючи розвитку захворювань серця і судин. Корисний вплив ківі на серцево-судинну систему пояснюється високим вмістом лютеїну - найсильнішого антиоксиданту. Керівник групи вчених, Метте Свендсен повідомив, що для підтримки тиску на нормальному рівні гіпертонікам досить з'їдати 3 ківі в день.