З початку року Дубровицьким РВ УМВС по факту незаконного видобування бурштину-сирцю зареєстровано 7 випадків, які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, - повідомив начальник Дубровицького райвідділу підполковник міліції Сергій Родзін. – На території району співробітники райвідділу міліції постійно проводять відповідні профілактичні рейди щодо запобігання та виявлення осіб, які займаються незаконним видобуванням бурштину.

Так, 13 січня під час відпрацювання району в урочищі "Пандус", поблизу села Кривиця, правоохоронці виявили мотопомпу заводського виробництва з обладнанням, пристосованим для видобутку бурштину, та осіб, які за її допомогою займалися незаконним видобутком бурштину-сирцю. На місці під час видобутку вони затримали трьох старателів, які вже встигли добути майже 8 грамів «сонячного каміння».

- Чоловіків, які здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю, було запрошено до Дубровицького райвідділу міліції для дачі відповідних пояснень. Наразі відкрите кримінального провадження за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України, - додав Сергій Родзін.

За порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення законодавством передбачено штраф до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Виявлення та документування таких фактів триває і надалі. Про це повідомили у прес-службі Дубровицького РВ УМВС України в Рівне нській області

pic

pic