19 січня о 20.30 зі служби "102" надійшло повідомлення про те, що біля магазину "Пенсіонер" на вулиці Базарній у Рівному зібралося п’ятеро невідомих осіб, одягнених у формений камуфляжний одяг, один з яких має на плечі предмет, зовні схожий на зброю.

За вказаною адресою прибув наряд патрульної служби. Побачивши міліціонерів, чоловік взяв зброю у руки і дослав патрон у патронник. Аби не допустити можливого вистрілу, до чоловіка були застосовані заходи фізичного впливу та викликана слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили особу правопорушника, котрий мав при собі автомат «АК-74» калібру 5,45 мм., один магазин до нього та 29 патронів калібру 5,45 мм. 53-річний рівнянин неодноразово з’являвся в полі зору конфліктів, пов’язаних із спиртзаводами, під час яких представлявся одним із членів «Правого сектору». Крім того, Леонід неодноразово судимий за злочини корисливо-насильницького спрямування, за що в загальному відбував покарання в місцях позбавлення волі майже 10 років.

Чоловік був доставлений в Рівне нський МВ УМВС, а все вилучене направлено на експертизу в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр УМВС України в Рівне нській області.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі від двох до п’яти років.

Про це повідомили у прес-службі СЗГ УМВС України