Комунальні проблеми дісталися і до елітної гімназії міста Рівне. Дах, який був у далеко не в ідеальному стані несподівано протік, і ледь не зірвав навчальний процес у першачків. За кілька днів приміщення де вчаться наймолодші школярі затекло, та ще й утворився неприємний запах. Батьки одразу почали вимагати переселити діток у зручніші класи.

Частину даху у Рівне нській гуманітарній гімназії відремонтували ще у 2013 році. На наступний рік планували завершити ремонт покрівлі. Однак через зміни у законодавстві, які ускладнили проектування робіт, а потім через заборгованість казначейства, яке надало гроші лише у листопаді минулого року, підрядник відмовився від роботи. Мовляв потрібно зачекати до весни. Однак дах будівлі не витримав і тепер у приміщенні нічим дихати.

Під аварійним дахом на третьому поверсі навчалися першачки. Батьки, побоюючись за здоров'я дітей, стали вимагати знайти інші приміщення для навчання. Директор каже, думали навіть про другу зміну, однак знайшли кілька вільних класів, у старшій ланці. Туди перевели четверті класи, а першачки зайняли їхні попередні кабінети.

Таким змінам посеред навчального року батьки здивовані. Спочатку навіть обурилися, але представники батьківського комітету запевнили, до проблеми потрібно поставитись з розумінням.

Учні четвертого класу новий кабінет оцінили на свій розсуд. Кажуть за попереднім класом сумуватимуть, але і тут не погано, навколо багато підказок.

Директор запевнила, як тільки на вулиці потеплішає - одразу розпочнуть ремонт покрівлі. А поки усім варто заспокоїтись та налаштуватись на навчання. А за кілька місяців усе повернеться на свої місця.