500 тисяч гривень - на програму розвитку велоінфраструктури в місті Рівному на 2014-2019 роки передбачили у цьогорічному бюджеті Рівного. Його міські обранці лише мають розглядати на сесії у цей четвер. 20 питань, зокрема і щодо бюджету міста на цей рік напередодні розглянули члени постійної комісії транспорту та зв’язку Рівненської міської ради. Отож, далі детальніше про ключові цифри, за якими місто і зокрема його транспортна галузь, житиме наступний рік.

Без грошей далеко не заїдеш. І особливо, на велосипеді. У Рівному перший крок для розвитку велоінфраструктури міста вже зроблено. Принаймні в бюджеті Рівного на 2015 рік 500 тисяч передбачено саме на впровадження відповідної програми. Це питання з-поміж інших 20-ти було винесено на розгляд членів постійної комісії транспорту та зв’язку Рівне нської міської ради.

У той же час під час роботи комісії її членів зацікавила ще одна цифра - 38 тисяч на систему роздільних платежів. Адже, потреба у її функціонуванні відпала, а от видатки на її утримання можна було б спрямувати на інші потреби міста.

У бюджеті на 2015 рік окрім всього іншого передбачено мільйон гривень на відшкодування "Рівне електроавтотрансу" 50-відсотків вартості проїзду для учнів та студентів. Хоча це необхідність виділення цієї суми досить спірна, зазначив голова транспортної комісії Святослав Євтушенко, адже не вивчено, яку кількість цих пільговиків користуються тролейбусами. До слова, депутати свого часу підтримали іншу ініціативу - видачі проїзних для цих категорій, з відшкодуванням половини їх вартості. І тоді це коштувало міському бюджету 100 тисяч.

А от коштів на відшкодування за перевезення пільговиків, які користуватимуться автобусами, що курсуватимуть за першим і другим маршрутом у міському бюджеті не передбачено. Відтак депутати готуються подавати необхідні пропозиції.

Але вирішення цього питання потребує часу і наполегливості депутатів. Адже без підтримки відродженні маршрути можуть знову зникнути з вулиць Рівного. Бо на відшкодування з держбюджету, як показала практика, сподіватися не доводиться.