Чим більше часу дитина проводить на вулиці, тим менше у нього шансів стати короткозорим. Кожна година, проведена на повітрі, знижує ризик короткозорості на 2 відсотки. Як показали дослідження, діти, які страждають на короткозорість, гуляють майже на 4 години менше, ніж ті, у кого зір хороший.

Що відбувається з дитячими очима на вулиці?

По-перше, ультрафіолетові промені впливають на зір.

По-друге, дитина дивиться в далечінь і на горизонт, а це дуже корисно для очей.

По-третє, природне світло набагато яскравіше штучного, і спричиняє викид допаміну - хімічної речовини, яка зупиняє розвиток короткозорості.

Проведені дослідження показали, що головний ворог дитячих очей - комп'ютер, а особливо читання з екрану. Воно викликає короткозорість і посилює вже існуючу проблему.

Міопія або короткозорість часто починається в дитинстві. Перші ознаки - коли предмети здаються далеко дитині розмитими. Лікарі стверджують короткозорість, що тільки починається, можна лікувати, якщо зайнятися нею до підліткового віку.

Вчений сказав, що є багато факторів, які можуть знизити ризик короткозорості у дітей, в тому числі вплив ультрафіолетових променів на очне яблуко. Нестача сонячного світла знижує рівень вітаміну D, а це в свою чергу може підвищити ризик виникнення міопії.

Отже, менше сидіти за комп'ютером і більше гуляти - ось рецепт для здоров'я!