Бойовики надзвичайно інтенсивно обстрілюють позиції сил АТО на всіх напрямках, зазначив речник АТО.

Бойовики на Донбасі інтенсивно обстрілюють позиції українських військових у зоні АТО в усіх напрямках.

Про це під час брифінгу повідомив речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

- Бойовики надзвичайно інтенсивно обстрілюють позиції сил АТО з використанням артилерії, мінометів, гранатометів, танків та реактивних установок "Град" на всіх напрямках, - зазначив Лисенко.

За його словами, з території РФ не припиняється надходження військової техніки, зброї, боєприпасів та "живої" сили.

Як повідомив Лисенко, за останню добу 4 українських військовослужбовців загинули, 17 були поранені. Водночас міністр оборони Степан Полторак під час засідання РНБО назвав інші цифри - троє загиблих і 16 поранених.

Втрати бойовиків

Водночас українські військові завдають значних втрат бандитам і окупантам. У період з 17 по 22 січня захисники України знешкодили близько 600 бойовиків та російських військових. 275 терористів були поранені.

-Остаточна чисельність втрат може бути значно більшою, оскільки деяких поранених противник встиг евакуювати з поля бою, - додав Лисенко.

Також було знешкоджено та виведено зі строю 14 танків противника, 43 бойових броньованих машини, 14 одиниць РСЗВ "Град" та "Ураган", 28 самохідних артилерійських установок, 19 одиниць автомобільної техніки.

- Тільки у Донецькому аеропорту знешкоджено 85 бойовиків, 53 — поранено, знищено 7 танків, 12 броньованих машин, 9 одиниць автомобільної техніки та гармату МТ-12 противника, - наголосив речник АТО.



pic

А протягом останньої доби в ході бойових дій було знищено 83 бойовика, 90 – поранено. Також противник поніс важкі втрати у техніці: знищено 5 бойових броньованих машин, 4 одиниці РСЗВ БМ-21 "Град" та 6 одиниць автомобільної техніки.

Повітряна розвідка РФ

О 15:45 прикордонники на напрямку населених пунктів Маноцький (РФ) – Комишне (Україна), що в Луганській області, зафіксували політ безпілотника, який на висоті близько 1 км залетів на територію України та згодом повернувся назад. Також поблизу населеного пункту Юганівка Луганської області було зафіксовано політ трьох реактивних літаків ЗС РФ, які здійснювали політ неподалік українсько-російського державного кордону.

Наслідки кривавого обстрілу у Маріуполі

Терористи вчора, 24 січня, завдали удару з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" та "Ураган" по Орджонікідзевському району Маріуполя (мікрорайон "Східний") та прилеглому до нього селища Виноградне Волноваського району.

Станом на 12:00, 25 січня, загиблих – 30 осіб, поранено – 102. Пошкоджено 30 житлових будинків, 7 закладів освіти, об'єкти інфраструктури та лінію електропередач. Частково зупинив роботу металургійний комбінат "Азовсталь".

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ оперативно виїхала на місце трагедії і встановила, що обстріл мікрорайону "Східний" був здійснений саме терористами так званої "ДНР". На основі аналізу вирв від снарядів фахівці місії встановили, що ракети системи "Град" були випущені з північно-східного напрямку, з району населеного пункту Октябрське, а ракети системи "Ураган" – зі східного, з району населеного пункту Заїченко. Обидва населені пункти перебувають під контролем так званої "ДНР" та знаходяться на відстані 19 та 15 км відповідно – про це йдеться у звіті місії.

- Таким чином, причетність бойовиків до цього кривавого теракту є очевидною і неспростовною, - наголосив Лисенко.

Джерело: "ТСН"