Кукурудзяну олію отримують шляхом холодного (воно золотисто-жовтого кольору) або гарячого (набагато темніше) пресування. Її часто радять вживати натще і готувати на ній страви.

Кукурудзяна олія не тільки вважається дієтичною, але і має цілющі властивості. Її рекомендують вживати при цукровому діабеті, ожирінні, астмі і мігрені. Воно чудово знижує рівень холестерину в крові, очищає стінки судин, надає їм еластичність, покращує роботу мозку і м'язів, добре впливає на стан нервової системи, шкіри і волосся.

Це масло часто називають еліксиром проти старості, тому що в ньому міститься велика кількість вітаміну Е, який будучи найсильнішим антиоксидантом, захищає організм від передчасного старіння.

За твердженням дієтологів дворазовий щоденний прийом (за сніданком і вечерею) по столовій ложці цього масла захистить організм від багатьох хвороб.

В таких же дозах протягом місяця його рекомендують приймати і при захворюваннях печінки, жовчних шляхів, при каменях у нирках, серцевих набряках, гіпертонії і атеросклерозі.

Джерело: Країна здоров'я