У Рівному відбувся круглий стіл присвячений ролі предметів духовно – морального спрямування у вихованні особистості. У ньому взяли участь провідні науковці, релігієзнавці, викладачі та учителі християнської етики з понад п’яти областей України.

Учасники обговорили необхідність впровадження таких предметів у навчальному процесі. Долучитись до дискусії могли й навчальні заклади, відділи освіти та вчителі – круглий стіл відбувався в он-лайн режимі.

На Рівне нщині вже понад 15 років у школах здійснюється викладання дисциплін духовно – морального спрямування – це і «Етика», «Основи християнської етики», «Історія релігій» та ін. Цьогоріч у 342 ЗОШ області (51%) вивчають ці предмети.

«Одними із важливих питань у організації вивчення предметів духовно-морального спрямування є: перше – змістовне наповнення кожного з вище перелічених навчальних курсів і друге не менш важливе – підготовка фахівців, здатних на високому професійному рівні викладати курси духовно-морального спрямування»- зазначив начальник управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорій Таргонський.

Підготовку вчителів християнської етики для Рівне нщини та всієї України за кваліфікаційними рівнями бакалавр та магістр релігієзнавства здійснює Національний університет “Острозька академія”. Щорічно він готує близько 50 учителів християнської етики. Крім цього, науковцями закладу розроблено та видано підручники, посібники «Основи християнської етики» для школярів.

У 2014-2015 навчальному році викладання курсів духовно-морального спрямування у загальноосвітніх навчальних закладах області забезпечує 371 вчитель, з них 215 вчителів мають відповідну фахову освіту, 156 вчителів пройшли відповідну курсову підготовку. Про це повідомили в обласному управлінні освіти.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА