Китайська компанія Manta випустила унікальний смартфон, який повністю позбавлений фізичних кнопок, в тому числі клавіші живлення, регулювання гучності і кнопки "Додому". Замість цього апарат оснащений бічними і фронтальними сенсорними панелями, які повністю дублюють зазначені вищі функції, а також дозволяють управляти переробленим інтерфейсом, спрощуючи процес взаємодії з телефоном.



pic

Manta 7X отримав 5,5-дюймовий екран з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів виробництва Sharp. Екран займає 74,96% передньої поверхні телефону, що є досить середнім показником.

“Серцем” новинки служить чотириядерний процесор Qualcomm Snapdragon 801 з частотою 2,5 Ггц, що працює в парі із 2 ГБ оперативної пам'яті. Ємність внутрішнього накопичувача становить 32 ГБ. Також присутня основна 13-мегапіксельна камера Sony IMX214 з апертурою f2.0 і системою оптичної стабілізації зображення. Цікаво, що спереду використовується точно такий же фотомодуль, що насамперед оцінять любителі селфі-знімків.

pic

Розміри корпуса становлять 151,3 х 76 х 9,8 мм, важить Manta 7X 200 грамів, при цьому ємність акумулятора, встановленого всередині, становить 4200 мАг. Виробник обіцяє 35 годин роботи при розмові в мережах 3G, 654 години в режимі очікування і 138 годин в режимі відтворення аудіо.

Корпус смартфона захищений за стандартом IP55, що означає захист від потрапляння всередину пилу або водяного струменя з будь-якого напрямку. Також присутня металева задня панель додає смартфону преміальності.

pic

Найцікавішою деталлю смартфона є повна відсутність фізичних кнопок. Під екраном розташована сенсорна панель, що функціонально замінює кнопку "Додому". Регулювання гучності і включення телефону здійснюється за допомогою бічної сенсорної панелі, в яку, до всього іншого, інтегрований сканер відбитків пальців. Спеціальний інтерфейс був розроблений з урахуванням можливостей цієї панелі, тому багатьма функціями телефону можна управляти навіть не торкаючись до екрану. Це досить важливо, оскільки телефон досить широкий.

pic

Manta 7X працює під управлінням операційної системи M07 OS, яка створена на базі Android 4.4.4 KitKat.

Ціна Manta 7X становить $ 652 в Китаї, про появу за межами країни не повідомляється. Джерело: Gizchina