Напередодні новорічно-різдвяних свят так хочеться оновити інтер’єр, створити новий образ кімнати, аби почати новий рік з приємним настроєм, натхненням та у затишній атмосфері. І для цього не треба докладати надто багато зусиль. Варто, наприклад, лише змінити штори на вікнах. Цікаво оздоблене вікно стане родзинкою вашої оселі.

Тканини від провідних виробників

Центр інтер'єрного текстилю "Антураж" пропонує найрізноманітніші карнизні системи й аксесуари, сотні найменувань тюлі, гардин, портьєрних тканин від провідних виробників Іспанії (Sati), Польщі, Туреччини, Італії, Бельгії (Antilo Textil, Dizz Design) та США (Michaels Textiles, Tekso, Maxwell). В асортименті наявна і шторна фурнітура: люверси, гардинна тасьма, бахрома, китиці, декоративні шнури, бандо для ламбрекенів. Тільки тут більшість тканин представлена не маленькими зразками або каталогами, а рулонами, що дає можливість клієнтові максимально реалістично відтворити майбутній текстильний інтер'єр квартири чи будинку. Втім, оформлення вікна — особливе мистецтво. Адже його "образ" повинен гармонійно вписуватись у стиль інтер'єру. Тому, якщо ви розгубилися серед усього розмаїття текстур та палітри кольорів, чи й взагалі не маєте часу, щоб самостійно підбирати моделі, краще довірити цю справу професіоналам. Дизайнер центру "Антураж" допоможе підібрати необхідний відтінок тканини, прорахувати метраж, створить ескізи текстильного оформлення вікон.

Текстиль, що створює затишок Значення текстильних виробів важко переоцінити. Адже від того, як виглядають штори, тюлі, ламбрекени, залежить індивідуальний стиль дизайну інтер’єру і те, наскільки вони зможуть зробити оселю затишною та комфортною. — Однакових вікон не буває, так само як і людей. А тому головне правило при виборі текстильних виробів — підібрати їх так, щоб вони вписувалися у дизайн квартири, — наголошує директор Центру інтер'єрного текстилю "Антураж" Лілія ЗАДВЕРНЮК. — Щоб зробити вдалий вибір, потрібно взяти до уваги стиль кімнати загалом. Текстиль повинен не тільки подобатися, а й гармоніювати з меблями та інтер'єром.

Старовинний стиль Якщо ваш домашній дизайн інтер’єру виконаний в старовинному стилі, вам швидше за все підійдуть два види штор: французькі або класичні. Французькі штори — це величезні хвилеподібні полотнища, розбиті на секції за допомогою шнурів. Як правило, довжина і ширина французьких штор у півтора-два рази більше розміру самого вікна. Такі штори виготовляють з тонких тканин, а іноді навіть з органзи. Французькі штори дуже ефектно виглядають на величезних і високих вікнах. Що ж до класичних штор, то це штори з оксамиту, шовку, парчі і гобелена. Використання таких тканин дозволяє в будинку створити багату драпіровку. Неповторності класичним шторам можна додати за допомогою різних кистей, бахроми, шнурів.

Англійське бароко Багатий англійський стиль асоціюється з блакитними кольором. В інтер’єрі кімнати, виконаної у такому стилі, поєднуються золоті та блакитні відтінки. Для оформлення вікна можна використовувати вензелі. Для англійського стилю характерні квіткові мотиви, тому актуальними будуть великі троянди на шторах, а також тюлі з малюнком троянд.

Актуальна класика У великих приміщеннях з високими стелями, маленькому кабінеті або вітальні доречно оформити вікна в класичному стилі. Це може бути строгий ламбрекен, складна драпіровка з багатьма аксесуарами або проста, але вишукана модель штор. Класичному стилю притаманні вензелі, смужка, поєднання кольорів із золотом. В оздобленні доречно використовувати бахрому, китиці, ламбрекени. Якщо в такому стилі оформлене вікно у спальні, там можна використати балдахін над ліжком. у класичному стилі використовується шовк, атлас, бавовна, парча, які поєднуються з формами м'яких меблів і кольором деревини.

Мінімалізм Мінімалізм, як і раніше, залишається актуальним. У цьому стилі, як правило, використовується тканина нового покоління із лазерною обробкою, металізованою ниткою, або, навпаки, льон і бавовна. Мінімалізм потребує простоти, відрізняється чистотою ліній і замість багатих драпіровок надає перевагу простим шторам на вікнах. Втім, вони можуть бути і з якоюсь родзинкою, наприклад, при штучному світлі на полотні може з'являтися малюнок. У кімнаті, оформленій у цьому стилі, акценти роблять на окремих деталях, наприклад, на брендовому карнизі.

Східні мотиви Для східного стилю актуальні прямі панелі, які швидше виконують декоративну функцію. Тюлі — прозорі, для штор використовують міцніші полотна. Набір спеціальних тканин з японською тематикою у тюлевому або портьєрному виконанні допоможе створити у домі справжню атмосферу Сходу.

Дитяча Для оформлення дитячої кімнати слід підбирати такі відтінки, щоб дитина почувалася комфортно, могла і відпочити, і повчитися. Штори, тюль краще обирати спокійних пастельних кольорів. Зазвичай батьки оформлюють кімнату в рожевому кольорі для дівчинки та блакитній — для хлопчика. Якщо кімнату готують для новонародженого, а статі малюка не знають, то, зазвичай, обирають об'єктивні кольори — світло-салатовий, світло-жовтий. Добре, щоб на тюлі у кімнаті для хлопчика були абстрактні фігури, для дівчаток — квіти. Гарно виглядатимуть елементи декору з люверсами, аплікаціями на ламбрекенах і шторах. Для маленьких діток можна підібрати ламбрекени з аплікаціями машинок, ведмедиків, сонця, грибочків.

До оформлення інтер’єру кімнати і будь-якому стилі фахівці центру інтер'єрного текстилю "Антураж" підійдуть творчо та індивідуально. Адже головне завдання — створити такий образ вікна, щоб воно стало прикрасою оселі, радувало своїх господарів та створювало затишну атмосферу. Адже домашній комфорт – завжди у моді.

Центр інтер'єрного текстилю «Антураж» Адреса: 33022, м.Рівне , вул. Черняка, 3 Тел./факс: (0362)69-04-82, 69-04-83 Тел. моб.: (050)830-10-10 E-mail: anturazh@ukr.net