Унікальний міні-парк виробів з пластикових пляшок прикрашає подвір'я школи в селі Митниця Радивилівського району Рівненщини. Аби зробити кілька пальм, божу корівку, мальви та дзвіночки, вчителі прибрали всі смітники в селі та місцевому лісі.

Ці фігури з’явилися поблизу сільської школи минулого літа. Директорка закладу Інна Петрівна Ляхович зізнається, ідею підгледіла біля житлового будинку в одному із сіл Дубенського району, коли їхала маршруткою до Рівного. За кілька днів мама жінки вирушила туди, аби сфотографувати галявину пластикових виробів.

– Частину виробів скопіювали з фотографії, трохи подивилися в Інтернеті. Насправді все це робиться дуже просто. Аби вийшла пальма, наприклад, закопали в землю суху гілку дерева, оббили її денцями пластикових пляшок. Потім на цупкий дріт натягнули саму пляшку, порізавши її поздовж – вийшло листя. Аби композиція виглядала довершеною, купили іграшкових мавп, і в суху погоду вивішуємо їх на дерева, – каже Інна Петрівна. – Аби ж вийшла божа корівка, просто повставляли в землю пляшки догори дном, а потім розфарбували звичайною фарбою у потрібні кольори. Так само зробили й квіти.

Інна Ляхович розповідає, створюючи ці фігури, вони з вчителями прибрали всі смітники в селі та лісі. Чимало матеріалу назбирали на території місцевого клубу, що розміщений поруч зі школою. Із зібраної скляної тари поблизу місця розваги молоді педагоги зробили клумби. Аби ж на перервах дітлахи могли посидіти на свіжому повітрі, під пальмами постави витесані з пеньків стільці.

– Створювали цей куточок усі разом: і вчителі, і учні. Коли потепліє, хочемо зробити ще кілька пальм, – ділиться планами директорка. – Такий куточок виглядає не лише привабливо, але й не потребує особливих затрат, бо майже всі необхідні матеріали валяються під ногами. До того ж, завдяки цьому сільські вулиці стають помітно чистішими.

Джерело: «ВІСНИК»

pic