Виростити багатий урожай - це мистецтво. Досвідчені городники та садівники знають, який період більше підходить для висадки кожної культури, що необхідно кожній рослині для здорового життя. Їм так само відомо про істотний вплив, який має на рослини Місяць.

Щоб правильно використовувати місячний посівний календар на 2015 рік, необхідно знати певні закономірності впливу місячних фаз на все живе. Так, досвідчені городники радять крім усього іншого проводити посів лише на молодий Місяць, адже при зростаючому Місяці рослини активно йдуть у ріст, а при спадаючому – вниз (укріплюють коріння). Саме з цієї причини для будь-якого садівника та огородника правильно буде садити коренеплоди при спадаючому Місяці, а надземні культури – в період зростання Місяця. Перекопувати землю і готувати до посадки краще в останній чверті місячного циклу - буде менше бур'янів. А консервацію і заготовки в будь-який час крім повного місяця.

Також для кожного огородника важливо знати, що на родючість різних культур впливають і знаки зодіаку в яких перебуває Місяць. Як правило, всі знаки зодіаку поділяються на родючі, середньої плодючості і безплідні. До родючих відносяться – Скорпіон, Рак і Риби, до середньої плодючості – Стрілець, Телець, Терези, Козеріг, а до безплідних – Діва, Близнюки, Лев, Овен і Водолій. Всі ці нюанси з зодіакальними знаками вже враховані і внесені в календар посівний для огородника на 2015 рік.



pic

pic

Джерела: 2015rik.com.ua, rivnist.in.ua, posovetyem.ru, http://poradum.com.ua