План мобілізації на Рівненщині виконується. Зокрема, лише за перший етап четвертої хвилі часткової мобілізації до лав армії було призвано понад тисячу військовозобов'язаних та 19 одиниць техніки.

Про це повідомив голова Рівне нської ОДА Віталій Чугунніков під час всеукраїнської селекторної наради під головуванням першого заступника глави Адміністрації Президента Віталія Ковальчука.

Так, серед областей західної України Рівне нщина найкраще виконала план першого етапу, що тривав до 10 лютого. Рівне нська область має найвищий показник як серед військовозобов'язаних – понад 98 відсотків від доведеного плану, так і серед мобілізованої техніки – майже 62 відсотки відповідно.

Разом з цим, голова ОДА повідомив, що в області вже приступили до виконання другого етапу четвертої хвилі мобілізації. Так, за планом на Рівне нщині мають мобілізувати близько тисячі військовозобов'язаних та близько півсотні одиниць техніки. Другий етап триватиме до 21 березня.

«Я розумію тривогу та занепокоєння мобілізованих та їхніх родин, - наголосив Віталій Чугунніков. - Але хочу запевнити, що тримаю під особистим контролем питання підготовки та забезпечення військових і не допущу, щоб хтось з них відправився в зону АТО не готовими».

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА