Для того, щоб зменшити можливість розвитку у себе різних хвороб, потрібно відмовитися від деяких продуктів натщесерце.

Фахівці стверджують, що на голодний шлунок не варто вживати апельсини, хурму, банани, помідори і цілий ряд інших продуктів.

Апельсини потрапили в цей список з тієї причини, що ці фрукти можуть провокувати розвиток алергії та гастриту. Хурма і помідори містять велику кількість пектину і дубильної кислоти, через які утворюється шлунковий камінь. А банани можуть стати причиною розвитку серцево-судинних захворювань у зв'язку із великим вмістом у них магнію, який може порушити кальцієво-магнієвий баланс в організмі.

Крім цього не варто починати свій день із сирих овочів - огірків, капусти, паприки, які можуть викликати подразнення слизової оболонки шлунка. Тому не можна вживати їх натще, зокрема, людям з проблемним травленням.

При споживанні на голодний шлунок, йогурт втрачає істотну частину власних корисних якостей. Його рекомендовано вживати через дві години після їжі або перед сном. Тільки в цих випадках він дійсно надає допомогу в процесі травлення.

Картопля зранку викликає "важкість у шлунку".

Якщо цукор проникає в порожній шлунок, організм людини не здатний виділяти потрібну кількість інсуліну, щоб підтримувати його нормальний рівень в крові. Все це може обернутися виникненням захворювань очей. Більше того, цукор є кислотоутворюючою їжею, що здатна порушувати кислотно-лужний баланс.

Холодні напої на сніданок також вживати не рекомендується. Крім усього іншого вони можуть спровокувати у жінок збій в менструальному циклі.

Джерело: Країна Здоров'я