Гідрометеорологічний центр прогнозує невеликі опади й температуру повітря 0 ...- 5 градусів на Новий рік.

За словами начальника Гідрометцентру Миколи Кульбіди, 23 грудня у західних областях країни почнеться потепління. 24 грудня тепла погода встановиться в південних, центральних і північних областях.

Уже 25 грудня на всій території країни температура повітря становитиме +2 ... +6 градусів, на півдні до +7 градусів. Кульбіда зазначив, що значних опадів очікувати не варто, тільки на заході країни можливий невеликий мокрий сніг або дощ.

Крім того, з 28 грудня в Україні знову похолоднішає, і температура становитиме 0 ...- 5 градусів. Водночас, Кульбіда додав, що за останні дні через південні, східні та центральні області пройшло три активних циклони.

Він додав, що внаслідок дії даних циклонів в Одеській області за п'ять діб випала двомісячна норма опадів. При цьому в Одеській та Донецькій областях зафіксована максимальна глибина сніжного покриву.

В Одеській області в деяких місцях його глибина склала 60 сантиметрів. Він додав, що 21 грудня дія останнього циклону відчувається тільки в Луганській області. Водночас Кульбіда додав, що в Києві випало 14 мм опадів, що дорівнює 15 мм сніжного покриву.

"Починаючи з 28 грудня, ми очікуємо невелику хвилю холоду. Це будуть невеликі і помірні морози, які протягнуться до початку Нового року. Така погода повинна зберегтися і на Новий рік", - повідомив Микола Кульбіда.

За його словами, значних опадів не буде, але сніговий покрив розтанути до Нового року не встигне. Також він додав, що за попередніми даними така ж погода збережеться 1-5 січня 2010 року.

Нагадаємо, за даними МНС, станом на 21 грудня внаслідок ускладнення погодних умов та через спрацювання автоматики захисту ліній електропередачі в Україні залишаються знеструмленими 335 населених пунктів у 12 областях.

korrespondent.net