Google випустила версію клієнта YouTube для Android, який призначений для дітей. Про роботу над даним проектом стало відомо кілька місяців тому, коли ряд видань написали про намір пошукового гіганта випустити сервіси, орієнтовані на дитячу аудиторію.



pic

Якщо користувач даного додатку YouTube Kids спробує здійснити пошук, потенційно небезпечний для дитини, йому буде запропоновано «спробувати щось інше». Батьки також зможуть встановити обмеження в часі на використання додатку.



pic

«Батьки постійно просили нас зробити YouTube кращим місцем для дітей ... Рік за роком ми спостерігали зростання часу перегляду на 50%, при цьому канали сімейного дозвілля зросли в популярності на 200%» - заявив в інтерв'ю USA Today Шімрі Бен Яір (Shimrit Ben-Yair ), один з керівників команди з розробки Youtube.



pic

Додаток YouTube Kids розділений на ряд секцій, таких як «телепередачі», «навчальні відеозаписи», «музика» та інше. Поки що невідомо, як саме Google буде заробляти на новій платформі, і чи планує вона монетизувати сервіс зовсім.

На даний момент завантажити додаток з магазинів Google Play і App Store можуть тільки жителі США. Інформації про терміни доступності дитячої версії додатка YouTube в інших країнах поки немає.

Джерела: usatoday, youtube