Зазвичай, такі речі очевидні, проте деякі з них стають явними лише після того, як трапляються з нами. Як би ви не любили вашого партнера, не переставайте бути на сторожі, щоб не пропустити прояву, дозволяти які в стосунках не можна.

1. Фізичне насильство

Фізичне насильство або, як його ще називають, рукоприкладство - це перше, що ніяк не стикується з нормальними стосунками. Воістину йому немає виправдань, і після нього про другий шанс створити здорову атмосферу між партнерами не може бути і мови.Якщо над вами вчинили насильство, в тій або іншій формі, - не тримайте в собі негативу і пробачте вашого кривдника, як би важко це не було, проте зникніть з життя останнього, - або вигнавши його, або пішовши. Тут не зайвим буде звернути увагу на те, що насильство жінки по відношенню до чоловіка також неприйнятне, якщо тільки воно не є необхідним самозахистом.

2. Зрада

Раз, що зрадив, зрадить і знову - це відомо. Якщо людина любить вас і гідна вашої любові, він ніколи не опуститься до зради і підлості.

3. Словесна агресія

Такий вид насильства традиційно розглядається як набагато менш небезпечний, ніж рукоприкладство, протее неодноразово доведено, що слова - це потужний енергетичний носій, і вони здатні як воскресити, так і убити (останнє, як правило, відбувається повільно, але упевнено). Якщо на вас кричать, вас ображають або принижують, - це дуже тривожний знак, що нерідко сигналізує про початок розриву стосунків. Пам'ятайте, що якщо у відповідь на таку поведінку ви не дієте, то тим самим мовчки погоджуєтеся, що з вами обходитимуться таким чином і на далі.

4. Флірт

Практично усі чоловіки у будь-якому віці задивляються на гарненьких жінок, проте, чого гріха таїти, часом і ми ні-ні, та і затримуємо погляд на окремих особливо яскравих представниках протилежної статі. Немає нічогоне гожого в тому, щоб захоплюватися красою сторонньої людини, але лише до тих пір, поки це захоплення не переростає у флірт. Якщо ваш коханий стріляє очима деякій особі, по-перше, не кип'ятіться: він може подумати,що ви не упевнені в собі і тому боїтеся конкуренції; по-друге, спокійно і недвозначно дайте йому зрозуміти, що подібні речі для вас являються абсолютно неприйнятними.

5. Нерівність

Взаємна повага - основа гармонійних стосунків, і виражається вона, зокрема, в тому, що кожна людина з пари вносить свій вклад в загальну справу, сімейне життя. Приміром, ви няньчите малюка і займаєтеся будинком, а чоловік працює весь день в офісі. Чи один готує їжу, а інший в цей час робить прибирання. Остерігайтеся ситуацій нерівноправ'я, коли ви робите все або майже усе, а ваш партнер - нічого.

6. Відгороджування вас від ваших родичів і друзів

Цей процес може відбуватися так м'яко і поступово, що ви ризикуєте його не помічати, - до тих пір, поки в один"прекрасний" момент не опинитеся в повній ізоляції від зовнішнього світу. Так чинять по відношенню до свого партнера маніпулятори, тому робіть висновки.

7. Брехня

Звичайно, не йдеться про обман "етикетки" а-ля "Так, ти права, дорога. Ця сукня тобі до лиця". Мається на увазі вигадування і/або спотворення інформації про минуле, сьогодення (наприклад, відносно того, де був ваш партнер в той або інший момент, що робив і так далі). Брехун негідний довіри.

8. Погане відношення до ваших дітей

Якщо у вас є діти, а ваш новий чоловік не знаходить з ними спільну мову або, тим більше, відноситься до них як до тяжкого додатка до вас, - це "червоний прапорець", що означає, що з цим представником сильної статі вам не по дорозі. В усякому разі, побудувати з ним гармонійну сім'ю вам навряд чи вдасться.

P.S. Зрозуміло, приведений вище перелік недозволенних для стосунків речей не вичерпується, проте незмінним залишається принцип: ваша людська гідність – це найдорожче, що у вас є, і страждати вона не повинна. Озирніться навкруги і подивіться уважно: світ повний чудових добрих людей, з якими ви можете зв'язати свою долю, - замість того, щоб витрачати дорогоцінний час і енергію на порочну людину.