Майже місяць Рівненщина живе у режимі підвищеної готовності до надзвичайних ситуацій. Як діяти за таких умов рятувальники навчають населення, та й самі удосконалюються - тренуються з іншими екстреними службами, аби оперативно та злагоджено спрацювати у складних умовах. Цього разу - відпрацьовували ліквідацію аварії з небезпечними хімічними речовинами.

Вантажівка, яка перевозила бочки з соляною кислотою, потрапила в ДТП. Кислота із однієї з бочок потрапила на водія та експедитора. Саме за такою легендою відпрацьовували свої дії у надзвичайній ситуації рівненські рятувальники.

В спеціальних захисних костюмах рятувальники створюють водяну завісу, щоб відгородити небезпечну зону. За тим усувають хімічну речовину з поверхні тіла потерпілих. Рятувальники виносять водія та експедитора із небезпечної зони.

Рятувальники встановлюють бандаж на пошкоджену бочку та визначають тип хімічної речовини. У дію медики, які вже надають потерпілому необхідну допомогу.

Вже після цього потерпілого доправляють у медичний заклад. Працівники ж санітарно-гігієнічної лабораторії відбирають проби ґрунту і повітря та визначають зони забруднення в результаті аварії. Такі навчання, кажуть у екстрених службах, дозволяють краще налагодити співпрацю усіх служб швидкого реагування.