Російським товарам - ні. Рівненські депутати прийняли рішення про заборону реалізації товарів з країни агресора. Попереднє рішення, в якому лише рекомендували не продавати продукцію з Російської Федерації не принесло результатів. Щоправда механізму реалізації цього рішення поки що немає. До того ж його правомірність ще має перевірити прокуратура.

Проект Рішення про заборону реалізації російських товарів на сесію Рівне ради виніс депутат Святослав Євтушенко. Переконує, попереднє рішення, яке обмежувалось лише рекомендацією залишилось поза увагою.

Таке рішення підтримала більшість місцевих обранців. Заборона розповсюджується абсолютно на все російське. Зокрема це стосується і газу, і лікарських препаратів. Останнє чи не найбільше обурило деяких депутатів, адже багато людей без певних медикаментів не зможуть жити. Тому правомірність цього рішення міських обранців перевірить прокуратура.

Якщо прокуратура визнає це рішення таким, що не суперечить закону, порушниками займатимуться суди, виконавча служба, фіскальні та правоохоронні органи, - резюмував міський голова. Цього дня міські обранці затвердили і порядок розподілу земельних ділянок між учасниками бойових дій в АТО та сім'ями загиблих. До цього такої процедури не було.

На ньому зможуть бути присутніми не лише учасники бойових дій, а й їх сім'ї, депутати, ЗМІ. Про проведення жеребкувань анонсуватимуть на сайті міськради. Тим часом Рівне нська філія українського державного науково-дослідного інституту проектування міст "Діпромісто" вже розробляє усю необхідну документацію для виділення земельних ділянок.

Проекти зроблять цьогоріч, роботи по проведенню комунікацій - обіцяють на наступний. Земельні ж ділянки видаватимуть вже в квітні, щоб влітку люди могли розпочати будівництво.