Нагадаємо, сьогодні в соцмережах з'явилась інформація про спробу незаконного заволодіння Рівненським ливарним заводом. Ситуація не залишилась поза увагою чиновників.

Як написав на своїй сторінці у ФБ Роман Мартин, радник голови Рівне нської обласної ради:

"Сьогодні в с. Городок Рівне нського району озброєні до зубів бійці спецбатальйону МВС Дніпро 1 захопили тракторний завод. Зі слів їхнього спікера, солдати приїхали відстоювати інтереси австрійської фірми, яка претендує на частку заводу та з метою недопущення його розкрадання. В мене питання до керівника батальйону Юрія Берези і Арсена Авакова: 1. Чому хлопців, які мобілізувалися захищати Україну на сході втягують у бізнес-розборки на Рівне нщині ? 2. З яких пір спецбатальйони отримали право без рішень суду чи інших відповідних документів захоплювати комерційні об'єкти? 3. Доки в країні буде тривати це бл****во?"



pic

pic

pic

Читайте також: Рівне нський ливарний завод захоплюють рейдери?

Не залишився осторонь і голова Рівне нської районної ради Володимир Пилипчук, який написав на своїй сторінці у ФБ:

"Тільки що повернувся з тракторного заводу. Коротко введу всіх у курс справи. Сьогодні до мене в паніці зателефонував арбітражний керуючий підприємства, який повідомив, що на територію заводу зайшли близько двадцяти озброєних юнаків із батальйону «Дніпро», мовляв, вони є представниками власника підприємства. Приїхавши на місце, ми побачили незрозумілу картинку: місцева охорона на вулиці стоїть обличчям до стіни з піднятими вверх руками. В людей забрали особисті речі та телефони. На моє прохання пред’явити документи люди, які нібито є власниками заводу, жодних офіційних паперів не надали, лише незрозумілі копії. Єдиним легітимним був документ, який дозволяє провести інвентаризацію. Але скажіть, будь ласка, відколи це в нас інвентаризація проводилася з автоматами в руках?

А тепер повернемося до самого заводу. За інформацією районної ради, кожне приміщення заводу належить різним власникам. Причому ніхто з них жодного разу не надавав офіційних документів. Усі ми прекрасно розуміємо, що всі, хто зараз так хоче зайти на завод, має єдину мету – порізати його і здати на металолом. Районна рада наразі робить все, аби розплутати цей незрозумілий клубок і навести порядок на підприємстві, яке реально може приносити прибуток і забезпечити мешканців району робочими місцями. Однак, доки до нас в район приїжджатимуть такі делегації – толку не буде. Крім того, в Рівне нській області є свій голова обласної адміністрації, ради, керівники правоохоронних органів. Чому до нас приїжджають так звані «рєшалова» і ставлять свої умови?

Як на мене, дуже прикро, що в цю брудну історію вплутали хлопців із добровольчого батальйону. В країні йде війна, а наші так звані бізнесмени використовують добровольців, аби відстояти свої бізнесові інтереси."

pic

pic

pic