Більше того, винуватець може уникнути адміністративної відповідальності. А все завдяки європротоколу. Він стає все популярнішим серед учасників аварій. Щоправда існують певні обставини за яких можливо скористатись ним.

Найчастіше якщо трапляється аварія, водії викликають правоохоронців або розбираються між собою. Тобто винуватець дає гроші на ремонт автомобіля іншому водію. Але останнім часом дуже популярним серед учасників незначних ДТП стало оформлення євро протоколу.

Більш того, винуватець аварії у разі укладення євро протоколу звільняється від адміністративної відповідальності.

Але не всі учасники ДТП можуть скористатися європротоколом. Це можна зробити коли аварія незначна, потерпілих немає, обидва автомобілі застраховані та сума збитку не перевищує 25 тисяч гривень. І головне винуватець тверезий і визнає, що порушив правила дорожнього руху.

Якщо ці пункти не порушені, водії на місці можуть заповнити євро протокол. Або ж викликати представника страхової компанії, який проконсультує як це зробити.

Якщо все добре, потерпілому страхова компанія відшкодує збитки. Винуватець аварії за власний кошт ремонтуватиме своє авто.