На Рівненщині лютує епідемія грипу та гострих респіраторних інфекцій. Так, з початку епідемічного сезону понад півтисячі рівнян захворіли саме на грип. Летальних випадків у Рівному не зареєстрували. У той же час в області вже зафіксували дві смерті від грипу у Зарічненському районі.

Так, у реанімаційному відділенні обласної лікарні від грипу типу Б, який викликав пневмонію, померла двадцяти семирічна жінка, що була на дев'ятнадцятому тижні вагітності. Від цього ж типу грипу померла і 9-річна дівчинка.

Українці продовжують хворіти на грип та гострі респіраторні інфекції. Так найвищий рівень захворюваності зафіксований на Київщині, найнижчий - на Харківщині. Показники Рівного - середні по Україні, але значно вищі епідпорогу. Лише за останній тиждень в обласному центрі зареєстрували майже три тисячі хворих на грип та ГРВІ. Половина з них - діти до 18 років.

Ріст захворюваності відмічається саме серед дорослого населення. Тоді як серед школярів навпаки - зменшився.

Попри зменшення рівня захворюваності серед школярів, карантин їм таки продовжили до вівторка, 3 березня. Як надолужувати втрачений час у навчальних закладах, в управлінні освіти обіцяють вирішити вже після відновлення навчання. А ще обіцяють: заробітну плату вчителі за період карантину отримають.

Окрім того відмічають: через карантин у Рівному можуть перенести весняні канікули, які були заплановані на кінець березня.